Om STREAM

Läs om Ellen, skaparen av STREAM


Ellen har banat väg för nya tekniker för ärrsanering vid förlossning och andra bäckenbottenskador. Hon är en ledande anatomipedagog som har utbildat yogalärare, sexological bodyworker och andra somatiska yrkesverksamma i USA och runt om i världen. Hennes mångfatticerad bakgrund som inkluderar intensiva studier i balett och modern dans, tibetansk buddhistisk meditation, produktion av elektroniska musikinstrument, high fashion design och produktion, mänsklig anatomi, kraniosakralt arbete, Shiatsu, yoga, världsbotaniska mediciner, djupvävnadsarbete och energiläkande metoder . För att lösa smärtsam ärrvävnad utvecklade Ellen sin unika syntes av Sexological Bodywork och kartläggningsstrategier för att behandla kroppen, psyket och ärrvävnaden, vilket ger utrymme för trauma att varva ner. Ellen har mer än 25 års erfarenhet i arbetet med ärrvävnads remediering. Några av de terapeutiska teknikerna som används i hennes process inkluderar vävnadslyssnande färdigheter från kraniosakral tradition och djupt strukturellt arbete som optimerar inriktningen av käken, huvudet, nacken, bäckenet och ryggraden. Ellen har en Ph.D. i somatisk psykologi, och hennes somatiska certifieringar inkluderar Shiatsu-specialist, Forrest Yoga & Anatomy Instructor, Privat Post Secondary Anatomy Instructor i delstaten Kalifornien, Visionary Craniosacral Work, Sexological Bodywork och Gyrotonic. Ellen har undervisat i smärt- och ortopedisk utvärdering, fysiologi, patologi, kraniosakral terapi och funktionell anatomi till yogalärare, sexologiska kroppsarbetare, barnmorska och en mängd annat somatiskt praktiserande över hela världen. Nu bor Ellen i Ashland, Oregon, och leder STREAM-certifieringsprogrammet och bidrar med sin expertis som gästlärare för program i framkanten av förkroppsligat lärande.

STREAM utövare


STREAM-utövare möter individer där de befinner sig på sin helande resa, vilket ger utrymme för att lyssna, reflektera och erbjuda verktyg för framsteg. STREAM-utövare är experter på att förstå sambandet mellan biokemi, biomekanik och känslor i kroppen. Varje persons kombination av faktorer är unik, och STREAM-utbildning spelar en viktig roll för att ge klienter möjlighet att ta ansvar för eget välbefinnande.

Hur läker ett ärr?


Ett ärr är resultatet av kroppens naturliga läkningsprocess. När du skär dig i fingret skickar kroppen en specifik uppsättning celler till platsen för skadan. Först måste blödningen upphöra. Sedan översvämmas området med andra celler för att förhindra infektion. Röda blodkroppar lägger ner ett nätverk av kollagen för att återuppbygga vävnaden. Så småningom är området helt ombyggt.


Ärrvävnadsbildning är avgörande för alla skador, oavsett om det orsakas av trauma, sjukdom, operation eller olycka.


Vissa ärr läker bra naturligt men även välläkta ärr kan hämma rörelse.

Vad är unikt med ärr i bäckenet?


Ärr i bäckenregionen har unik betydelse eftersom de ofta är dolda. Även om vi är medvetna om kroppsdelarna i det området, tenderar vi att undvika att tänka på dem, särskilt när det kommer till könsorganen. Om några problem uppstår, såsom urinvägsinfektion, förstoppning, operation eller förlossning, hoppas vi att de löser sig av sig själva så att vi kan glömma dem. Men vår historia lagras i vävnaderna i vårt bäcken. Ärrvävnads remediering har förmågan att låsa upp och släppa detta.

Hälsans fyra domäner


Ett ärr kan påverka din hållning.  Det kan påverka din kropps naturliga förmåga att bekämpa bakterier och frigöra gifter.  Det kan leda till framfall när din kropp förlorar sin förmåga att hålla saker i rätt position.  Känslor, minnen, övertygelser om oss själva och våra ärr kan avgöra hur och när ärret faktiskt läker.

Livshistoria och status


Du kommer att få berätta om din kropps nuvarande status och vad du tidigare gått igenom och upplevt i livet som kan ha påverkat din nuvarnade status. Din berättelse är din historia som du bär med dig. Din status är ditt nuvarande fysiologiska uttryck – hur din kropp fungerar och uttrycker sig och hur du förhåller dig till din omgivning. Detta har också att göra med ditt nervsystems motståndskraft.

unsplash